Skip to content

Domaine Lepovo Pinot Noir

1800 ден

Зреено во дабови буриња 12 месеци.

Произведено од едно лозје, луто и рубин во боја, Пино Ноар покажува арома на зрела црна рибизла, со билни и зачинети нијанси и комплексен вкус на јагоди и малини, заокружени со ванила, чоколадо и тост белешки.

Тероарот на Лепово обезбедува целосна сензација на устата и долготраен финиш на какао и црна цреша.

Сосема комплексен, но сепак добро избалансиран и достоен за возраста Пино Ноар.

Категорија

Сорта: Пино Ноар 100%

Алкохол: 14,5%

Вкупна киселина: 5,26 g / l pH: 3,5

Шеќер: 3,2 g / l

Годишно производство: 5.500 л

Најдобро послужено: Препорачаната температура за сервирање е 16-18 ° C, предложено спарување со црвено месо, печено јагне, месо од дивеч и туна во црвен сос.

Зреење: Рачна жетва во буриња од 20 кг

Вид на ферменација: Ферментација во корпи од не’рѓосувачки челик, стареење во нови дабови буриња

Метод на мацерација: Долга мацерација 18-20 дена

Просечна температура на ферментација: 26-28 ° C

Боја: среден рубин Букет: Изразена арома на зрели рибизли, јагоди, малини, билни и зачинети нијанси, ванила, чоколадо и тост

Палета: Суво вино, средна киселост, средни танини, полно тело и долга завршница

Стареење: Остарено во дабови буриња 12 месеци.

Засадена површина: 1,5 ха

Вид на кастрење: Двоен Гајот

Густина: 4.000 винова лоза / ха

Геологија: Глинеста почва

Просечна старост на винова лоза: 15 години

Врнежи од дожд: 300-350 л / м2

Сончеви денови: 170-190 дена

Период на берба: Среден септември

Просечно време на стареење: 18 месеци во нови дабови буриња