Skip to content

Hennessy Paradis Cognac 40% 700ml

79000 ден


Hennessy Paradis е мешавина од 100 различни eaux de vie стари до 130 години. 
Хармонија, финеса и елеганција се доминантни ликови. Paradis е плод на последователни бракови помеѓу стотици различни eaux de vie, негувани до зрелост од последователни генерации на исто семејство мајстори на визби.
Вкус: Paradis го открива својот нежен и кадифеен карактер, навестувајќи ја свилената текстура што ќе следи. 
Потоа пукнаа цветните ноти на јасмин и орли помине, подвлечени со слој со јачина на меки црвени бобинки. 
Парадоксално, предлозите за зачинети ноти се зголемуваат, а потоа исчезнуваат, оставајќи го богатството на непцето.

Земја на потекло: Франција

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: дестилат од коњак, прехранбена боја шеќерна боја (Е150а). Минималната старост на дестилатите од коњак е 25 години.
со боја

Информации за производителот: Jas Hennessy & Co, Rue de la Richonne 20020,16101 Cognac Cedex, FR

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: на 100 мл
Енергија   945 kJ /  228 kcal
Масти 0 гр
Јаглехидрати од кои Шеќер   1,9 гр
Протеини   0 g
Сол 0 гр