Сорта: Шардоне – 50%, Греначе блан 2018- 50%
Алкохол: 14%
Вкупна киселина: 4,9 g / l pH: 3,3
Шеќер: 2,1 g / l
Годишно производство: 15,000 Л.
Најдобро послужено: Најдобро уживање со морски бас, пилешко со зеленчук или телешко месо на 10-12 ° C.
Зреење: Рачно зреење во буриња од 20 кг, грозјето се лади во просторија за ладење на температура од 6-7 ° C
Вид на кади: Нови француски барики
Метод на мацерација: Директно притискање во инертни пневматски преси, ферментација во нова француска барика, контакт со талог со привремен управувач за 6 месеци
Просечна температура на ферментација: 15-16 ° C
Боја: средно злато
Букет: Изречена арома на бел цвет и диња, надополнета со ароми од француските барики кои му даваат ноти на путер, ванила и лешник
Палета: Средна киселост, цело тело и долга завршница
Засадена површина: 2 ха
Вид на кастрење: Двоен Гајот
Густина: 4.000 винова лоза / ха
Геологија: Почва од глина и ренџина
Просечна старост на винова лоза: 35 години
Врнежи од дожд: 400-450 l / m²
Сончеви денови: 160-180 дена
Период на берба: Крај на август до крајот на септември
Просечно време на стареење: 18 месеци во нова француска барика