Skip to content

Armand De Brignac Gold 750ml WGB

30000 ден

„Праска, кајсија и црвена бобинка, кристализиран цитрус, цвет од портокал и ноти на бриош. Богати со цреши, егзотично овошје и допир на лимон, ванила и мед. Чувството на устата е мека и кремаста, со примеси на тост“.

Водечкиот шампањ од Арман де Брињак е спој на три берби од 2009, 2010 и 2012 година, демонстрирајќи ја вештината на мајсторот на визбата и исклучителниот тероар ​​на мезонот.

Полн со живописни и бурни црвени плодови, цитрус и бриош, ова е повеќеслојно и сложено престижно куве со иконски изглед.

Метализираното шише и француската етикета од калај со неговиот дизајн на лопати се веднаш препознатливи.

Состав: 40% Шардоне, 40% Пино Ноар, 20% Пино Меуние.

Алергени: Содржи сулфити