Skip to content

Bacardi Carta Negra 40% 1L

1150 ден

Совршен дух за мешање што ги постави стандардите за производство на рум од 1862 година. Ниту доминира ниту исчезнува во мешан пијалок, Бакарди инспирираше цела нова генерација коктели како што се оригиналниот Мохито и оригиналниот Даикири.

Категорија

Вкус: Бакарди Карта Негра Рум е комплексен рум со многу нежни, но сепак изразени вкусови. Има сува, јасна и многу чиста (со малку слатка) завршница. Клучните белешки за вкус вклучуваат: вар, кајсија, роза, виолетова, бадем, банана и светло дрвена ванила. Токму овој лесен и добро избалансиран профил на вкус, без единствена доминантна нота за вкус, го прави Bacardi Carta Blanca Rum крајниот дух на мешање. Затоа, ги инспирираше пионерите во коктели да создадат освежителни коктели што ги знаеме и сакаме денес.

Земја на потекло: Бахами

Волумен на алкохол [% AbV]: 37,5

Состојки: Рум од шеќерна трска.

Печат на квалитет: Најнаградуваниот врвен рум на светот и изложба на некои од медалите и наградите за иновации и квалитет на производот (1888 година: Кралски шпански грб и 1892 година: Крал на рамите и рум на кралевите).

Информации за производителот: Bacardi GmbH, Alter Postweg 13-15,21614 Buxtehude, DE

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml Енергија 880 kJ / 0 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер  0 гр

Полихидрични алкохоли 0 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр