Skip to content

Bela Voda Red

1800 ден

Глинестата почва на Бела Вода и типичната медитеранска клима, совршено одговараат на сортите на Вранец и Плавец, од кои се прави мешавина од ова вино.

Созреано во нови француски барични буриња 15 месеци, изложувајќи извонредни ароми на црно овошје и какао, заедно со совршено мазни танини, ова вино ве плени со својата богата, полна каросерија и овошна структура.

Категорија Tag:

Сорта: Вранец 70% Плавец 30%

Алкохол: 15%

Вкупна киселина: 5,1 g / l pH: 3,51

Шеќер: 3,3 g / l

Годишно производство: 15‚000 Л.

Најдобро сервирано: Најдобро уживано со игра на 16-18 ° C.

Зреење: Рачна жетва во буриња од 20 кг, грозјето се лади во просторија за ладење на температура од 6-7 ° C

Вид на бендови: Бетонски корпи

Метод на мацерација: Ладна мацерација на температура од 8 ° C 2 дена, мацерација на кожа 21 ден

Просечна температура на ферментација: 26-28 ° C

Боја: длабоко црвено-рубин

Букет: Класични ароми и вкусови на крем де касис, сладунец, графит и цветни нијанси.

Палета: Тело, елегантен и убаво фокусиран профил на непцето. Уште покажувајќи го хедонистичкиот, слатко плоден наклон на имотот, тој има солидна концентрација, зрел танин и импресивна должина.

Засадена површина: 12 ха Плавец, 4,5 ха вранец

Вид на кастрење: Двоен Гајот

Густина: 2‚700 винова лоза / ха

Геологија: глина

Просечна старост на винова лоза: 35 години

Врнежи од дожд: 450-500 л / м2

Сончеви денови: 190 дена

Период на берба: крајот на септември до почетокот на октомври