Skip to content

Hennessy VS 0.7L

2290 ден

Хенеси VS е мазен и комплексен, симбол на смел коњак многу ценет за неговите елегантни и живи ноти.

Во 1865 година Морис Хенеси го создаде symbolвездениот симбол што би го користел за да ги класифицира своите коњаки.

Така се роди коњак со три Звезди, денес попознат како В.С.

Категорија Tags: ,

Вкус: Барајќи го своето создавање, но сепак веднаш задоволувајќи го дегустацијата, Хенеси многу специјален го задржа својот уникатен стил со текот на времето, резултат на мешавина од најекспресивните и најкарактеристичните еу-веје стари во нови дабови лимузински буриња.

Земја на потекло: Франција

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Грозје од коњак, изгорен шеќер. со колорант

Информации за производителот: Jas Hennessy & Co, Rue de la Richonne 20020,16101 Cognac Cedex, FR

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 955 kJ / 228 kcal

Маснотии 0 гр 0 гр

Јаглехидрати 1,9 гр

Шеќер  0,9 гр

Протеини 0 гр Сол 0 гр