Skip to content
Sale!

Macallan No.6 43% 700ml

279990 ден


Macallan Бр. 6 ја спојува уметноста на правење виски со извонредната изработка на Lalique за да создаде неверојатен виски спакуван во најфиниот кристален сад.

Овој богат, комплексен единечен малт ја зема својата единствена природна боја и карактер од дабовите буриња зачинети со шери од Шпанија, рачно изработени од мајсторите на Херез де ла Фронтера, домот на шери.

Бурињата се земени од една коперница со цел да се обезбеди бесконечен квалитет и карактер во срцето на овој богат сингл слад. 

Куперата исклучиво создава шпански дабови буриња кои, еднаш зачинети со шери, создаваат уникатен вкус на ова извонредно виски. Богат со зачини и сушено овошје со слој од насади со портокали, ова е примамливо, темно, виски кое дава класичен карактер на Макалан.