Skip to content

Nikka Super Nikka 43% 700ml

2990 ден

Супер Ника е блендирано виски родено во 1962 година. Масатака се посвети на создавањето на ова виски веднаш по смртта на неговата сопруга Рита за да ја претстави неговата длабока љубов кон неа. Тој никогаш не би можел да го оствари својот сон да направи оригинално виски во Јапонија без поддршката од Рита.

 

Профил: Интензивен 

Земја на потекло: Јапонија

Состав: Вода, алкохол, жито, јачмен, квасец

Информации за производителот: THE NIKKA WHISKY DISTILLING Co., LTD

Предупредувања: Пијте одговорно.

Услови на чување: Да се чува на ладно и суво место.

Предупредувања: Пијте одговорно.

Информации за исхрана: на 100 ml Енергија 1017 kJ / 243 kcal

Масти 0 гр 

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр