Skip to content

Tenjaku 40% 700ml

1390 ден

„TENJAKU“ е јапонски знак за skylark (хибари), многу саканиот предвесник на пролетта и за ова мајсторски измешано виски.

Како јасна, извонредна песна на мала птица, има пријатно чист, благ вкус. Со поглед на планината Фуџи, опкружен со природни богатства.

Внимателно избраните виски и чистата, природна изворска вода се стручно измешани за да се создаде ова препознатливо виски.

Боја: чист килибар,

Мирис: слаб димен акцент, слатка арома, слатка од круша и сушено овошје.

Вкус: Лесно напнат напад, добро заоблен и мекост.

Финиш: Малку зачинет. Долг финиш со белег на бел даб и пријатна восхит.

Земја на потекло: Јапонија

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: Вода, слад, жито со боја

Информации за производителот: Minami Alps Wine Alps and Beverage Co. LTD,Minamisenba, Chuo-Ku 3-5-25,5420081 Osaka,JP

Предупредувања: Пијте одговорно.

Услови на чување: Да се чува на ладно и суво место.

Информации за исхрана: на 100 ml Енергија 991,6 kJ / 237 kcal

Масти 0 гр

Шеќер 0,4 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр