Skip to content

Ukiyo Japanese Blossom Gin 37.5% 700ml

2000 ден

Во Јапонија, има минлив период во текот на пролетта кога цветањето на сакура (цреша) е во полн цут.

Во традицијата позната како „Ханами“ луѓето тргнуваат да го прослават каскадирањето на овие цветови и промената на сезоната.

Дестилиран со 11 ботанички состојки, вклучувајќи цвет од сакура и лист сакура, јапонскиот џин Ukiyo испорачува деликатни ароми на цветови и остар, освежувачки профил на вкус.

Хармоничен баланс на традиционални ботанички и цветни акценти, совршено се комбинира со врвниот тоник.

Категорија Tag:

Главни белешки Џунипер, цвет од цреша, портокал

Белешки во позадина Парма виолетова, коријандер, Вуди Спајс