Сорта: Вранец 70% Плавец 30%
Алкохол: 15%
Вкупна киселина: 5,1 g / l pH: 3,51
Шеќер: 3,3 g / l
Годишно производство: 15‚000 Л.
Најдобро сервирано: Најдобро уживано со игра на 16-18 ° C.
Зреење: Рачна жетва во буриња од 20 кг, грозјето се лади во просторија за ладење на температура од 6-7 ° C
Вид на бендови: Бетонски корпи
Метод на мацерација: Ладна мацерација на температура од 8 ° C 2 дена, мацерација на кожа 21 ден
Просечна температура на ферментација: 26-28 ° C
Боја: длабоко црвено-рубин
Букет: Класични ароми и вкусови на крем де касис, сладунец, графит и цветни нијанси.
Палета: Тело, елегантен и убаво фокусиран профил на непцето. Уште покажувајќи го хедонистичкиот, слатко плоден наклон на имотот, тој има солидна концентрација, зрел танин и импресивна должина.
Засадена површина: 12 ха Плавец, 4,5 ха вранец
Вид на кастрење: Двоен Гајот
Густина: 2‚700 винова лоза / ха
Геологија: глина
Просечна старост на винова лоза: 35 години
Врнежи од дожд: 450-500 л / м2
Сончеви денови: 190 дена
Период на берба: крајот на септември до почетокот на октомври