Skip to content

Dom Pérignon 750ml

15000 ден

Дом Перињон остави свој белег во аналите на Дом Перињон заради леснотијата и дарежливоста.

Растот на лозата беше ненагласен и без инциденти, додека гроздовите беа забележителни по нивниот број и огромната големина.

Жетвата започнува на 24-ти септември, а грозјето покажа одлична зрелост и здравје.

Категорија Tags: ,

Вкус: Мирисот, аромите на бадем и какао во прав се развиваат постепено во бело овошје, со само навестување на исушени цветови. Класичните наздравени белешки му даваат заоблена завршница и ја означуваат нејзината целосно реализирана зрелост. На непцето, виното без напор ја следи таа фина линија помеѓу густината и бестежинската состојба. Неговата прецизност е екстремна, е допирна, темна и длето. Целосниот вкус се задржува со најголема елеганција на сочна, зачинета нота.

Разновидност на грозје: блитва., Пино Ноар

Земја на потекло: Франција

Состојки: сорти грозје: 53% Пино Ноар, 47% Шардоне, конзерванс сулфур диоксид (E220).

Алергени: Содржи сулфити

Информации за производителот: MHCS, Avenue de Champagne 9,51207 Epernay, FR

Предупредувања: Ве молиме, пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 318 kJ / 76 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0,7 гр

Протеини 0 гр