Skip to content
Sale!

Corona Extra 4.5% 24x330ml

1590 ден

Corona Extra е најпознатото Мексиканско пиво кое се карактеризира со посебен лесен вкус, се консумира ладно со парче лимета во круната на шишето.

Препорачана транспортна количина е 24 шишиња (4×6 pack).

Категорија Tags: ,

Тип: Sunshine Pale

ABV: 4,5%

Потекло: Мексико Сити, Мексико

Вкупен впечаток: Златен лагер со освежителни ноти на мед и цитруси.

Короната потекнува од Мексико од 1925 година и е полесна од традиционалните пива, со јасен и освежителен вкус.

Аромата е овошен-мед со допир на слад, а вкусот е јасен и добро избалансиран помеѓу хмел и слад, кон страната на слад.

Без оглед во кое време од годината, Короната е најдобро да се служи ладно и со парче лимета, што и го надополнува и го интензивира вкусот со прекрасните белешки од цитрус.

Супериорниот профил на вкус на Корона се должи на фактот дека нашите пиварници многу се грижат да ги користат само најдобрите достапни состојки, направени со најквалитетна мешавина од филтрирана вода, слад јачмен, хмељ, пченка и квасец.

Со потекло од Мексико, секоја голтка Корона привлекува слики од златни песоци и бледо сино небо, не е ни чудо што клиентите постојано се враќаат повторно и повторно. Непогрешливата боја, единствениот вкус и неспоредливиот вкус на релаксација го прават тоа „la cerveza mas fina, од Мексико“, направено за дружба со пријателите.

Димензии 10 × 10 × 35 cm