Skip to content

SOL Orignal de Mexico 4.5% 24x330ml

1490 ден

SOL потекнува од срцето на Мексико и го носи вкусот на сонцето.

Основана во 1899 година од мајстор за пиво од Ел Салто Дел Агуа во Мексико, кој додека подготвуваше пиво, виде зрак сончева светлина што светка низ него и тоа го инспирираше да создаде пиво со вкус и изглед допрен од сонцето.

Out of stock

Категорија Tags: ,

Тип: Sunshine pale lager

ABV: 4.5%

Потекло: Мексико

Сонцето е срцето и душата на Сол: тоа е во наше име, тоа е во нашето наследство и е во прекрасната златна боја на нашето пиво.

Кога отворате Сол, тропате во позитивната енергија на сонцето; енергијата што е вистински дух на Мексико.

Значи, следниот пат кога вие и вашите пријатели уживате во освежителниот Сол, уживајте во сонцето.