Skip to content

Ciroc 40% 700ml

2190 ден

Една од единствените вотки во светот создадена целосно од грозје, Ciroc® Ultra-Premium е едноставно уникатна.

Името е изведено од комбинацијата на два француски збора, „cime“ што значи врв или врв и „roche“ што значи карпа.

Верно на своите корени, грозјето Ciroc® Mauzac Blanc потекнува од лозјата на висока надморска височина во Гаилак, Франција над кои се гледаат камените селски ѕидови на Кордес-сур-Сиел.

Историски гледано, вотката била направена од природни и локални извори на ферментирачки шеќери и скроб. Ciroc® е иновативен во неговата употреба на процеси на ладна мацерација, ферментација и складирање. Досега овие практики ги спроведуваа само врвните производители на фино вино.

Категорија Tags: ,

Земја на потекло: Франција

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состав: Деминерализирана вода, високо ректификуван неутрален дух дестилиран од грозје.

Печат на квалитет: Златен Пентаворд 2011 Сребрен Пентавард 2012 година

Информации за производителот: EuroWineGate S.A., Parc de I`Alambic – Merpins, 16100 Cognac, FR

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: за 100 мл Енергија 920 kJ / 220 kcal

Масти од кои заситени масти 0 гр

Шеќер 0,4 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр