Skip to content

Courvoisier VS 40% 700ml

1990 ден

Courvoisier VS, е најмладата eaux de vie во мешавината и се чувала најмалку 2 години во буриња Limousin.

Направено со грозје Ugni и произведено во винарските региони Шарант и Шарант поморска Франција.

800 семејства за производство на вино се во партнерство со Courvoisier, многу од нив веќе неколку генерации – овие врски носат искуство и страст во овој прекрасен коњак.

Категорија Tag:

Боја; длабок килибар.

Арома; храбар каранфил, кора од портокал, каранфилче и лешници.

Вкус; смел баланс на свежи, цветни и овошни ноти со изненадувачка мазност.

Финиш; долго и полно тело.

Производител Courvoisier S.A.S.,Place du Chateau BP 59 2,16200 Jarnac, France