Skip to content

Courvoisier XO 40% 700ml

8990 ден

XO го симболизира раскошот на Куќата на Курвоазие.

XO им оддава почит на сите територии во регионот со помош на внимателно одбрани eaux de vie созреани помеѓу 11 и 25 години.

Прославата на Куќата, почитувајќи го духот на мешањето, сложената и бујна симфонија на вкусови на XO ги воздигнува посебните прилики и достигнувања што нè зближуваат со семејството, пријателите и деловните соработници.

Категорија Tag:

Боја; длабок килибар.

Арома; храбар каранфил, кора од портокал, каранфилче и лешници.

Вкус; смел баланс на свежи, цветни и овошни ноти со изненадувачка мазност.

Финиш; долго и полно тело.

Производител Courvoisier S.A.S.,Place du Chateau BP 59 2,16200 Jarnac, France