Skip to content

Leffe Brune 6.5% 24x330ml

2040 ден

Лефе Браун е автентично темно пиво. И неговата длабока, темно кафеава боја и нејзиниот полн, малку сладок вкус може да се припишат на употреба на темно печен слад, што ја прави секоја голтка исто толку исклучителна како и претходната.

 

Out of stock

Категорија

Иако ова е совршено аперитивско пиво, тој исто така има вкус со широк спектар на јадења, особено црвено месо, слатки и кисели јадења и сирење од бела мувла, како што се Каменберт, Бри, Брилат-Саварин или Сен Марселин.

Постојат безброј сирења со меко центрирање кои се добар натпревар за свежиот и овошен Лефе Блонд.

Информации

Информации за алергија : Сладен јачмен

Дегустациски белешки Лефе Темно е елегантно, мазно и овошно пиво во белгиски стил на опатија. Има зачинет вкус со навестување на горчлив портокал

Единици за алкохол 5,0 АВV 6,5%

Тип на складирање Амбиентален

Подготовка и употреба Лефе Бруне најдобро се служи на 5-6 ° C