Skip to content

Martell XO 40% 700ml

11990 ден

Со своето препознатливо шише во облик на лак, Martell XO е моќен симбол на инспирација, како сведоштво за визионерскиот дух на Жан Мартел.

Комбинирајќи ја елеганцијата на Borderies со моќта на растот на Grande Champagne, Martell е извонреден XO кој го носи белегот на стилот Martell.

Категорија

Доста суптилно на носот.

Почнувајќи од елеганцијата на Borderies, а потоа следи интензитетот на „Champagne“ eaux-de-vies. Долг послевкус.

Заоблени и овошни на непцето (со ноти на смоква и орев) проследени со карактеристичната моќ и финес на eaux-de-vie од Grande Champagne.

Долг и свилен финиш

Производител Chivas Brothers Limited,Kilmalid, Stirling Road,G82 2SS Dumbarton, Great Britain