Skip to content

Tikves Barovo White

1800 ден

Уникатниот судир на медитеранската и континенталната клима, вулканската почва и надморската височина од 700 метри кај лозовите насади Барово, се катализатори за создавање на ова рафинирано тероер вино.

Совињон Блан со средна боја на лимон со изразени ароми на зелено јаболко, огрозд, лимета, нектарин и страсно овошје, заокружени со ванила и бело чоколадо.

На непцето можете да забележите минерален кремен, кајсија, зачинета бела пиперка, тост и ванила, со средна долготрајна завршница.

Категорија Tag:

Температура на сервирање 8 ° – С 10 ° С

Комбинација со храна: лосос, риба, сабјарка, туна

Достапно во 0,75L

Сорта: Совињон блан 100%

Алкохол: 14,5%

Вкупна киселина: 5,0 g / l pH: 3,4

Шеќер: 2,5 g / l

Годишно производство: 5.000 л

Зреење: Рачно зреење во буриња од 20 кг, грозјето се лади во просторија за ладење на температура од 6-7 ° C

Вид на кади: Нови француски барики

Метод на мацерација: Ширењето се чуваше во инертен сад заедно со лисјата 10 дена на температура од 1-2 ° C, откако се преточуваше ширата и се додадоа избрани соеви на квасец, ферментација и стареење во новите француски барики

Просечна температура на ферментација: 15-16 ° C

Боја: Среден лимон

Букет: Изречена арома на зелено јаболко, огрозд, вар, нектарин, пасифрус, доматен лист, нане, елегантна ванила и бело чоколадо

Палета: Средна киселост, средно тело со средна долготрајна завршница

Засадена површина: 7 ха

Вид на кастрење: Двоен Гајот

Густина: 4.000 винова лоза / ха

Геологија: Вертизол почва

Просечна старост на винова лоза: 7 години

Врнежи од дожд: 250-300 l / m²

Сончеви денови: 200-220 дена

Период на берба: Почеток на септември

Просечно време на стареење: 6 месеци во нова француска барика