Skip to content

Zubrowka Bison Grass 40% 1L

750 ден

Секое шише содржи сечило бизонска трева додадена рачно, давајќи ѝ на Żubrówka уникатен и ароматичен вкус.

Вкус на вистинска природа. Żubrówka Bison Grass е број 3 во светот и добитник на златен медал.

Легендарната приказна за Żubrówka започна пред повеќе од 500 години во исконската шума Бјаловиежа.

Шума што го сочинува непроценливото зелено белодробно крило на Европа.

Место на светско наследство заштитено од УНЕСКО каде што последните преостанати европски стада диви бизони слободно шетаат и каде дивата бизонска трева расте во жариштата.