Skip to content

Absolut 40% 1L

899 ден

Направена исклучиво од природни состојки, Апсолут вотка го отелотворува вистинскиот вкус на вотка. Вкус кој е мазен, но сепак потенцира каков било коктел без да исчезне во миксер. Секое шише се произведува и флашира на еден извор: малото гратче Ахус во јужна Шведска.

Категорија Tags: ,

Вкус: Богат, со полно тело и комплексен, но сепак мазен и мек со изразен карактер на жито, проследен со нотка на суво овошје.

Земја на потекло: Шведска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Подготвена вода за пиење, исправен етил алкохол.

Информации за производителот: Компанијата Абсолут ,, 117 97 Стокхолм, СЕ

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 980 kJ / 234 kcal

Маснотии <0,1 g

Јаглехидрати <0,1 гр 

Шеќер 0 гр

Протеин <0,1 g