Skip to content

Desperados Tequila Beer 5.9% 24x330ml

1890 ден

„Десперадос“ е светло пиво со вкус на текила со 5,9% алкохол по волумен првично создадено и произведено од француската пиварска компанија „Фишер пивара“, сега произведено од „Хајнекен“ во пиварницата Карловашко.

Out of stock

Категорија

Тип: Лагер шиво со вкус на Текила

ABV: 5,9%.

Потекло: Холандија

Десперадос е роден од „диво експериментирање“ кога нашиот главен мајстор ги ремиксираше правилата комбинирајќи пиво и текила, создавајќи нов сегмент за пиво!

Единствена комбинација на златно обоено пиво лагер со вкус на текила за да се постигне фино избалансирано врвно пиво со изразит достапен вкус, лесна горчина и освежителни лимонски ноти

Наведените состојки на Десперадос се вода, слад јачмен, гликозен сируп, пченка, шеќер, ароматични соединенија (75% Текила), лимонска киселина и екстракт од хмељ.