Skip to content

Hoegaarden 4.9% 330ml x24

1920 ден

Оригинално Белгиско пиво кое доаѓа од Белгиското село Hoegaarden, каде што пред 600 години монастите од селото експериментирале додавајќи кора од портокал и коријандер во стандардното пченично пиво.

Тој рецепт се чува до ден денес во “трезорот” на локалната пивара, а Хоегарден бело пиво важи за едно од најдобрите пива на светот.

Out of stock

Категорија

Со комплексен, но сепак достапен профил на вкус, Hoegaarden совршено надополнува разновидна храна.

Спарувањето на Хогарден користејќи го пристапот ABC (Порамнете интензитет, вкус на мост и сечење со вкус и текстура) го отвора пивото за нови прилики.

Ова се само неколку препорачани парови, но ги охрабруваме фановите да истражуваат нови можности!

Препорачани спојувања на храна: Салата со прелив од цитрус, бела риба на скара, тофу од ѓумбир, Гвакамоле, ролна колбас од колбаси.

Содржина на алкохол 4.9% АBV