Skip to content

Jameson Black Barrel 40% 700ml

1990 ден

Јагленувањето е вековен метод за заживување на бурињата за интензивирање на вкусот. Jameson Black Barrel е наша почит кон нашите соработници, кои макотрпно им даваат на своите бурбонски буриња дополнителен јаглен за да го откријат нивното нераскажано богатство и сложеност.

Созреан во комбинација од американски даб, шери буриња и двојни јагленисани бурбонски буриња, Jameson Black Barrel е мешавина од специјални мали серии зрна и традиционални ирски виски.

Времето поминато на созревање во овие буриња им дава на овој виски засилени ноти на сладост од ванила и карамела, заедно со пржено дрво, овошје и топол зачин, украсена завршница на нашата тројно дестилирана мазност.

Вкус: Зрело виски, ноти на дрво со тонови на олоросо шери.

Регион на виски: Ирска

Земја на потекло: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат со виски, вода, обоен во шеќер (Е 150а). со колорант

Информации за производителот: Ирски дестилатори IDL, Симонскур куќа, Симонскур пат, 4 Даблин, ИЕ

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 928 kJ / 222 kcal

Mаснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр