Skip to content

Jameson Crested 40% 700ml

1890 ден

Jameson Crested е почит кон првите капки флаширани во дестилеријата „The Bow Street“ и тоа е најстариот бренд за флаширање на дестилерија на Џејмисон.

Открива деликатни шери подтонови и препечено дрво, со овошни, зачински и чоколадни ноти.

Категорија

Вкус: Зрело виски, зреено во буре од Американски даб и Шпански црешови буриња.

Земја на потекло: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат со виски, вода, обоен во шеќер (Е 150а). со колорант

Информации за производителот: Ирски дестилатори IDL, Симонскур куќа, Симонскур пат, 4 Даблин, ИЕ

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 928 kJ / 222 kcal

Mаснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр