Skip to content

Bushmills Black Bush 40% 700ml

1290 ден

Bushmills® Black Bush е нашата специјална мешавина, направена скоро целосно од слад виски и созреана во поранешни шери буриња за побогат вкус, а потоа помешана со старо ирски виски од едно жито за сладок мек допир.

Категорија Tags: ,

Black Bush е Ирско виски со длабок килибарски тон со ароми на суво овошје и интензивен карактер.

Регион на виски: Ирска

Земја на потекло: Велика Британија

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Подготвена вода за пиење, дестилат со виски, боја на храна за шеќер (E150a) со колорант

Печат на квалитет: Меѓународен предизвик за духови 2010 – Сребрен меѓународен натпревар за вино и духови 2009 – Сребрен натпревар во светски духови во Сан Франциско 2009 – Сребро 2008 – Сребро

Информации за производителот: The Old Bushmills Distillery Company Ltd, Distillery Road 2, BT57 8XH Bushmills, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 919 kJ / 222 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр