Skip to content
Sale!

Jameson 40% 1L

1200 ден

John Jamesеn ја основал својата дестилерија во Даблин во 1780 година за да ја реализира својата амбиција да направи што е можно поквалитетно виски. Денес Jameson се прави во нашата единечна дестилерија во Мидлтон, Ко Корк, Ирска, следејќи ја традицијата на нашиот основач за користење на најдобрите состојки и тројна дестилација за да се постигне нашата мазност на потписот.

Вкус: Зрело виски, ноти на дрво со тонови на олоросо шери.

Регион на виски: Ирска

Земја на потекло: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат со виски, вода, обоен во шеќер (Е 150а). со колорант

Информации за производителот: Ирски дестилатори IDL, Симонскур куќа, Симонскур пат, 4 Даблин, ИЕ

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 928 kJ / 222 kcal

Mаснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр