Skip to content

Johnnie Walker Swing 40% 700ml

3490 ден

Создадено во 1932 година од страна на сер Александар Вокер, шишето со уникатна форма ќе седи и ќе „замавне“.

Ова беше всушност последната мешавина создадена од Александар Вокер и денес се уште го прикажува „Човекот што се движи“ во неговата оригинална поза на одење од десно кон лево, додека сите други шкотски Џони Вокер сега имаат лево -десно движење.

Свинг е повеќегодишна мешавина од Спејсајд, Хајлендс и Ислај и е позната по својата богата, златна боја и свиленкасто мазно непце со вродена сладост.

Вкус: Неверојатна мешавина на малтови од најдобрите региони од Хајленд, Спејсај и Ислај

Генерално, Свинг е наменет за колекционерите, и е во исклучително ограничена серија која се произведува на неколку години.

Земја на потекло: Велика Британија

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Мешавина од малтови од Хајленд, Спејсајд и Ислај.

Информации за производителот: John Walker & Sons, Lochside Way 5, EH12 9DT Edinburgh, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 919 kJ / 222 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр