Skip to content

Leffe Blond 6.6% 24x330ml

1920 ден

Лефе Блонд е елегантно, мазно и овошно пиво во Белгиски стил на опатија. Има зачинет вкус со навестување на горчлив портокал.

Лефе е основан од Отците на опатијата во 1240 година и нивниот занает, експертиза и традиција за подготовка може да се уживаат и денес. Ова наследство за подготовка сега го споделуваат и уживаат потрошувачите во над 60 земји во светот.

Out of stock

Категорија

Иако ова е совршено аперитивско пиво, тој исто така има вкус со широк спектар на јадења, особено црвено месо, слатки и кисели јадења и сирење од бела мувла, како што се Каменберт, Бри, Брилат-Саварин или Сен Марселин.

Постојат безброј сирења со меко центрирање кои се добар натпревар за свежиот и овошен Лефе Блонд.

Информации

Информации за алергија : Сладен јачмен

Дегустациски белешки Лефе Блонд е елегантно, мазно и овошно пиво во белгиски стил на опатија. Има зачинет вкус со навестување на горчлив портокал

Единици за алкохол 5,0 АВV 6,6%

Тип на складирање Амбиентален

Подготовка и употреба Лефе Блонд најдобро се служи на 5-6 ° C