Skip to content

Miller Genuine Draft 4.7% 24x330ml

1390 ден

Miller Genuine Draft или познато по кратенката MGD е едно од најпознатите Американски пива на денешницата.

MGD е ладно филтрирано пиво кое се класифицира во категоријата American Style Premium Lager пиво.

Out of stock

Категорија

Пиварата Милер е основана во 1855 во Милвоки, Соединети Држави.

МГД првпат е лансиран на пазарот во 1985 година, произведено со керамичка ладна филтрација, без пастеризација, и се карактеризира со премиум вкус и светла боја.

ABV%: 4.5

Потекло: Милвоки, УСА

Препораки од производителот: да се консумира одговорно