Skip to content

Pimms No.1 Cup 25% 1L

1000 ден

Официјалниот пијалок на Вимблдон!

Британскиот број 1 ликер, спремен за Пимс Лимонада!

 

Категорија Tags: ,

ВКУС – Суштински англиски летен пијалок – Ноти на густи цитрусни ароми на цветови од портокал и плодови од бобинки проследени со цитрус и бобинки од смрека од краставица на непцето завршувајќи со долга ароматична горчлива завршница

PIMM’S ORIGINAL – Оригиналниот Pimm’s No.1 Cup е алкохол заснован на џин со овошен вкус направен од таен рецепт кој внесува џин со деликатна комбинација од билни ботанички производи, карамелизиран портокал и топли зачини – вкусно

PERFECT TIPPLE – Послужена ледено Pimm’s No. 1 е совршен партнер за прилика облеана со сонце – било да е тоа скара или непослушен пик на Вимблдон – Поло во паркот – Ројал Аскот или Кралската регата Хенли – Британска е исто како и нашата сакана шолја чај

PIMM’S O’CLOCK – Брилијантната фраза што ја знаеме и ја сакаме Pimm’s No. 1 Cup ја задржа својата популарност и стана избраниот летен пијалок на нацијата – Не поминува лето без многу луѓе да прашаат дали е уште часот на Пимс?