Skip to content

Roku Suntory Japanese Gin 43% 700ml

1600 ден

Јапонскиот занает џин Roku е сладок цветен, но нежно горчлив цитрусен џин, кој совршено комбинира 6 јапонски ботанички производи и 8 традиционални џин ботанички производи за да создаде сложен, но сепак хармоничен вкус.

Нежен, а сепак освежувачки.

Категорија Tag:

Боја: јасна.

Арома: Цветот на цреша и зелениот чај даваат цветна и слатка арома.

Вкус; Комплексен, повеќеслоен, но хармоничен вкус на различни ботанички соединенија, со јапонско јузу од цитрусно овошје како врвна нота.

Финиш: Остриот јапонски саншо пипер внесува малку пикантност до финишот.