Skip to content

San Miguel Especial 5.4% 24x330ml

1560 ден

За да го направиме најдоброто пиво што можевме, го обиколивме светот за да го најдеме најдоброто што може да го понуди.

И скоро 130 години подоцна, Сан Мигел Еспецијал е доказ за тоа патување.

Премиерно стил на пилснер, златна боја и пенливи, со дарежлива бела кремаста глава и арома на цитрус, Сан Мигел Еспецијал совршено ја балансира горчината за да испорача пиво со цело тело со чист, јасен и освежувачки вкус.

Out of stock

Категорија

Изглед: Светло златна боја, светла по изглед и кремаста, конзистентна пена.

Вкус: Нежните ароми на бело овошје, банана и јаболко се забележуваат со мала нијанса на бел леб и цветна основа.

Горчина: На непцето нуди тело, избалансирано со умерена горчина и сува подлога.

Завршницата е избалансирана, со навестување на житарки и хмељ.

Технички информации

Е.О. (ºП): 13 Алкохол (%v/v): 5

Горчина (ИБУ): 28

Боја (EBC): 8.0

Температура на сервирање Помеѓу 4º-6ºC.

Содржина на алкохол 5% АВВ