Skip to content

Tikves Barovo Red

1800 ден

Вино од сингл лозје со над 700 метри надморска висина на планинските ридови во Тиквешијата, претставува совршено совпаѓање на моќниот полн вранец и мекиот танин Кратошија.

Арома и вкус на капини, суви сливи заоблени во чувство на полнење на устата и траен вкус.

Категорија Tag:

Сорта: 65% кратошија и 35% вранец

Алкохол: 15%

Вкупна киселина: 5,04 g / l pH: 3,5

Шеќер: 2,8 g / l

Годишно производство: 26.000 Л.

Најдобро послужено: Најдобро уживано со јагнешко и главно ребра.

Зреење: Рачно зреење во буриња од 20 кг, грозјето се лади во просторија за ладење на температура од 6-7 ° C

Вид на бендови: Бетонски корпи

Метод на мацерација: Ладна мацерација на температура од 8 ° C за 2 дена, мацерација на кожата три недели

Просечна температура на ферментација: 26-28 ° C

Боја: Темно црвена боја со виолетова рефлексија

Букет: Комплексна арома на суви капини ‚малини и суви сливи

Палета: Идеално избалансирани киселини со меки танини го прават ова вино целосно ‚екстрактивно со моќна структура и долг сочен вкус

Засадена површина: 3 ха

Вид на кастрење: Двоен Гајот

Густина: 4.000 винова лоза / ха

Геологија: Вулканска почва

Просечна старост на винова лоза: 25-30 години

Врнежи од дожд: 400-550 l / m²

Сончеви денови: 150-160 дена во период на вегетација

Период на берба: Крај на септември до средината на октомври

Просечно време на стареење: 18 месеци во нови дабови буриња