Skip to content
Sale!

Bushmills 16YO 40% 700ml

5000 ден

Bushmills® 16 годишен сингл малт кој е малт од перфектната серија на малтови на Old Bushmills distillery.

99 in stock

Регион на виски: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Подготвена вода за пиење, дестилат со виски, боја на храна за шеќер (E150a) со колорант

Печат на квалитет: Конкурс за светски духови во Сан Франциско 2009 – Сребрена 2008 година – Бронзен меѓународен дух предизвик 2010 година – Бронза

Информации за производителот: The Old Bushmills Distillery Company Ltd, Distillery Road 2, BT57 8XH Bushmills, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 919 kJ / 222 kcal

Маснотии 0 гр 

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр