Skip to content

Connemara Peated Single Malt 40% 0.7L

1899 ден

Конемара е единствениот Ирски виски со слад. Комбинирањето на сладок потпис на Ирското виски со богатиот вкус на слад од слад ја произведува оваа највозвишена течност што се дестилира во две казани пред стареење за да се обезбеди нејзиниот мазен карактер.

Вкус: Лесен овошен нос со изразена чадена и овошна арома.

Свиленкасти мазен, мед сладок почеток, слад и овошје што му даваат место на интензивниот тресет.

Виски регион: Ирска

Земја на потекло: Ирска

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: Виски (вода, квасец, јачмен, жито) со боја

Алергени: Содржи квасец и јачмен

Информации за производителот: Дестилерија Cooley, Dundalk Rd, Dundalk, Co. Louth, IE

Предупредувања: Пијте одговорно.

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 1005 kJ / 240 kcal

Маснотии 0 g 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр