Skip to content

Old St.Andrews Clubhouse 40% 700ml

2190 ден

Многу ретко виски издание на Олд Ст. Ендрјус дистилеријата од Хајленд, Шкотска.

Ова 15 годинишно е чисто виски добиено од дестилација во бакарни казани, без содржина на виски од жито.

Флаширан во специјално стаклено издание во изглед на голф топче, многу познавачи го сметаат за најдобро произведено виски кое е достапно во лимитирани серии кои се пуштаат само еднаш во годината.

Категорија

Регион на виски: Хајленд

Земја на потекло: Шкотска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат со виски, вода, обоен во шеќер (Е 150а).

Информации за производителот: Old St.Andrews Distillery, Scotland

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 928 kJ / 222 kcal

Mаснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр