Skip to content
Sale!

Glenfiddich 18YO 40% 700ml

4990 ден

18 годишниот Glenfiddich се добива со зреење на само 150 буриња, секое нумерирано и грижливо контролирано во текот на 18-те години на зреење во ладните подруми на дистилеријата.

Веројатно најдобриот 18 годишен малт во соодност на цена/квалитет.

Вкус: Мирис: Прекрасно мирисна и цветна. Белешки за летен цвет со навестувања на кремаста ванила, кафе и суптилна даб. Допир на златни цитруси во позадина. Вкус: Многу мек и мил со прекрасна рамнотежа помеѓу дабот и заштитниот знак на ликот Гленфидич. Слоеви на сладост и зачин, на врвот со навестувања на свежо мелен црн пипер.

Виски регион: Спејсајд

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат од виски, вода, боја за шеќер (Е 150а). со боја

Печат на квалитет: Гленфидич – најпознатото и награденото виски во светот

Информации за производителот: Вилијам Грант и синови Limited The Glenfiddich Distillery ,, AB55 4DH Dufftown, Banffshire, GB

Предупредувања: Ве молиме уживајте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml Енергија 921 kJ / 220 kcal

Маснотии 0 g

Јаглехидрати <0,1 гр

Шеќер <0,1 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр