Skip to content

Glenlivet Founder’s Reserve 12YO 40% 700ml

2150 ден

Founder’s Reserve е деликатна рамнотежа помеѓу мазни и овошни ноти. Главниот дестилатор осигури дека виските од трите различни буриња имаат подеднакво влијание врз вкусот за да се обезбеди оваа рамнотежа на вкусови.

Виски регион: Спејсајд

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: Подготвена вода за пиење, дестилат од виски, боја на шеќер во боја (E150a) со боја

Печат на квалитет: Меѓународен предизвик за духови 2012: Сребро 2011: Сребрен Меѓународен натпревар за вино и алкохолни пијалоци 2012: Сребро (извонредно) 2011: Сребро

Информации за производителот: Дестилерија Glenlivet ,, AB37 9DB Ballindalloch Banffshire, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml Енергија 921 kJ / 220 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр