Skip to content

Jameson Caskmates Stout 40% 700ml

1490 ден

Jameson Caskmates е роден од соработката помеѓу Jameson и локалната пиварница во близина на Корк. Нашето виски од трикратно дестилирано Jameson е старо во занаетчиски дабови буриња, и додека нашата мазност е многу недопрена, нотите од какао, кафе и путер го потврдуваат високото влијание.

Каскмејтс е модерно ирско виски со вртење на главата.

 

Категорија Tag:

Почетната арома на свежо искосено сено е надополнета со јасен овошен овошен овошен лик, зелени јаболка и круши заедно со пресврт од кора од вар.

Се појавуваат благи зачини од казаните во кои се вари, продлабочувајќи се од зелен чај до лешник и млечно чоколадо. Времетраењето на продолжениот хмел без напор се комбинира со пржени зрна од даб и јачмен за да формира цврста подлога.

Вкус: Како што се очекуваше, постои почетната слатка обвивка типична за вклучувањето на ирското тенџере во виски. Тогаш, ефектот на финишот на пивското буре станува очигледен со суптилниот допир на хме и зрна какао. Некои марципан и јагленосан даб ја додаваат на комплексноста.

Завршницата е долга и слатка со млечно чоколадо и путер.

Регион на виски: Ирска

Земја на потекло: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Дестилат со виски, вода, обоен во шеќер (Е 150а). со колорант

Информации за производителот: Ирски дестилатори IDL, Симонскур куќа, Симонскур пат, 4 Даблин, ИЕ

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 928 kJ / 222 kcal

Mаснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр