Skip to content
Sale!

Oban Little Bay 43% 700ml

4490 ден

Oban Little Bay е возбудлив нов производ од Oban, познат по своето виски Single Malt, од една од најстарите и најмалите дестилерии во Шкотска.

Вкус: Oban Little Bay е направен со рачно берење на мали серии внимателно одбран Oban од нашата мала кабина. Откако ќе се измешаат нашите најдобри Oban вискии, тие повторно се созреваат во нашите најмали буриња, каде што се спојуваат вкусовите создавајќи побогато непречено добредојде во Обан, со нашиот карактеристичен раб на цитрус и морска сол.

Регион на виски: Highland

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 43

Состојки: дестилат од старено виски од слад, подготвена вода, боја – шеќерна боја (Е150а) со боја

Информации за производителот: Diageo Scotland Limited,Lochside Place 11-12,EH12 9HA Edinburgh,GB

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: на 100 ml

Енергија 988 kJ / 239 kcal

Масти 0 гр

Протеини 0 гр