Skip to content

Glenmorangie Quinta Ruban 14 YO 46% 700ml

3390 ден

Др.Бил, директорот за креирање на виски во Glenmorangie, роден авантурист, го креираше ова виски кое и самото е непредвидливо во секој момент од неговото консумирање.

Произведено во највисоките казани кои постојат на светот, чувано во буриња кои се чувало бурбон и буриња од Португалски буриња во кои е чувано Порто вино.

Вкусови на темно чоколадо, портока и пеперминт кои можат да се најдат во палетата на вкусови, го карактеризира Quinta Ruban како прекрасен виски избор во класата од 14 години старост.

Регион на виски: Хајленд

Земја на потекло: Велика Британија

Волумен на алкохол [% AbV]: 46

Состојки: Вода, слад јачмен, квасец. со колорант

Информации за производителот: Macdonald & Muir Limited The Cube, Leith Street 45, EH1 3AT Leith Street, Edinburgh, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 984 kJ / 237 kcal

Маснотии 0 гр 0 гр

Јаглехидрати од кои

Шеќер 0 гр 0,8 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр