Skip to content
Sale!

Talisker 10YO 45.8% 700ml

2500 ден

Прекрасен островски слад флаширан со натпросечна јачина со утешен мазен последен сјај.

Тоа е слад со полно тело со богата, сладост од сушено овошје и облаци од чад создавајќи затоплување, интензивно искуство.

Долгиот финиш е проследен со апетитна сладост.

Вкус: Моќен тресет-чад со соленост од морска вода, пијалак од свежи остриги, сладост од цитрус. Богата сладост од суво овошје со облаци од чад и силни вкусови на јачмен-слад, загреан и интензивен. На задниот дел од устата е експлозија на пиперка.

Регион на виски: Islay

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 45,8

Состојки: деминерализирана вода, виски од слад, боја: жесток карамел Е 150а. со боја

Информации за производителот: Talisker Distillery, Carbost, IV47 8 SR Isle of Skye, GB

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: на 100 ml

Енергија 1052 kJ / 254 kcal

Масти 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Протеини 0 гр