Skip to content

Aberlour 16YO Double Cask 43% 700ml

5500 ден

Со длабочината и сложеноста што произлегуваат од созревањето 16 години во комбинација од американски дабови буриња и најфините шери задници, топлите и овошни ноти на овој израз се збогатени со привлечна зачинета сладост.

Out of stock

Категорија Tag:

 

Вкус: Мазна и полна со слатки, цветни и зачинети вкусови и ноти на слива и нежен даб

Регион на виски: Speyside

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 43

Состојки: дестилирано виски, однапред платена вода за пиење, боја на шеќер (Е 150а). со боја

Алергени: Не содржи алергени.

Информации за производителот: Aberlour Distillery Company Ltd, Speyside., AB38 9PJ Aberlour, Scotland, GB

Предупредувања: Пијте одговорно.

Информации за исхраната: за 100 мл Енергија 1112,94 kJ / 266 kcal

Масти од кои заситени масти 0 гр 0 гр

Шеќер 0 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр