Skip to content
Sale!

Macallan Rare Cask 43% 700ml

30000 ден

Macallan Rare Cask првпат беше објавен во 1824 година од мајсторите на иконската шкотска дистилерија.

Ова е врвниот производ во однос на бојата и претставува еклектичен финиш на внатрешниот профил на Amber, Sienna и Ruby.

Дестилатот од 16 различни шери буриња, главно прво полнење, шпански, американски дабови и разни други буриња, е вклучен во оваа серија.

Ова е 30 годишно виски, полнето во лимитирани количини, колекционерски примерок кој со тек на времето може да достигне огромна вредност.

Само 1% од бурињата на Macallan, кои се повеќе од 250.000, се избрани за да влезат во бурето Rare Sask. Еден од навистина исклучителните единечни сладови, кој на неспоредлив начин ги прикажува не само плескавиот, сложен макалан стил, туку и тешкотиите на најпопуларниот шкотски стил.

Виски регион: Спејсајд

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 43

Состојки: дестилат од виски

Алергени: Не содржи алергени.

Информации за производителот: The Macallan Distillers Ltd, Easter Elchies, AB38 9RX Craigellachie, Banffshire, GB

Предупредувања: Пијте одговорно.

Услови за складирање: Да се чува на ладно и суво место.

Нутриционистички информации: на 100 ml Енергија 925 kJ / 221 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр