Skip to content
Sale!

Glenmorangie SIGNET 46% 700ml

13200 ден

Кулуминација на животното искуство во производство на виски, избор на најстарите малтови. постари од 30 години, чувани во уникатни дабови буриња, уникатни chocolate-malted и high-roasted јачмен, користен исклучуво од Glenmorangie.

Signet е најдоброто виски на Glenmorangie, и едно од најдобрите во високата класа на малтови.

Регион на виски: Хајленд

Земја на потекло: Велика Британија

Волумен на алкохол [% AbV]: 46

Состојки: Вода, слад јачмен, квасец. со колорант

Информации за производителот: Macdonald & Muir Limited The Cube, Leith Street 45, EH1 3AT Leith Street, Edinburgh, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички информации: на 100 ml

Енергија 737 kJ / 176 kcal

Маснотии 0 гр 0 гр

Јаглехидрати од кои

Шеќер 0 гр 0,8 гр

Протеини 0 гр

Сол 0 гр