Skip to content

Singleton of Glendullan Classic 40% 1L

2990 ден

Синглтон од Глендулан Класик е создаден за да го покаже широкиот стил на дестилеријата.

Резултатот е елегантен и прилично лесен сингл малт.

 

Out of stock

Категорија

Вкус: Богат и елегантен вкус со касичен стил на зреен малт во буре од Европски даб. Доминантна ванила и елегантни ноти на зелено јаболко.

Виски регион: Спејсајд

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 40

Состојки: Вода (59,9%), алкохол (40,0%), карамела (0,1%) со боја

Информации за производителот: Singleton Distillery A832, Muir of Ord IV6 7UJ, Обединето Кралство

Предупредувања: Пијте одговорно.

Услови за складирање: Да се чува на ладно и суво место.

Нутриционистички информации: на 100 ml Енергија 925 kJ / 221 kcal

Маснотии 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр