Skip to content
Sale!

Talisker Dark Storm 45.8% 700ml

2500 ден

Talisker Dark Storm е најзачадениот израз на Talisker™ некогаш произведен.
Созрева во силно јагленосани дабови буриња на островот Скај, давајќи го нескротливиот дух на целосна бура на море со ново ниво на интензитет. 
Созреано во силно јагленосани дабови буриња на оддалечениот и груб остров Скај, Талискер Темната бура е интензивно зачадено шкотско виски од едно слад што го доловува дивиот, нескротлив дух на целосно разнесена бура на море.

Вкус: Моќен тресет-чад со соленост од морска вода, пијалак од свежи остриги, сладост од цитрус. Богата сладост од суво овошје со облаци од чад и силни вкусови на јачмен-слад, загреан и интензивен. На задниот дел од устата е експлозија на пиперка.

Регион на виски: Islay

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 45,8

Состојки: деминерализирана вода, виски од слад, боја: жесток карамел Е 150а. со боја

Информации за производителот: Talisker Distillery, Carbost, IV47 8 SR Isle of Skye, GB

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: на 100 ml

Енергија 1052 kJ / 254 kcal

Масти 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Протеини 0 гр